Doodeng, maar ik heb het gedaan.

Nog steeds kan ik terughalen hoe bang ik was. Als ik terugkijk raakte het volgens mij een vorm van doodsangst. Tijdens mijn NLP opleiding ruim
20 jaar geleden zater er een aantal grensoverschrijdende oefeningen in het pakket. 

1 ervan was het 'PIJL BREKEN'. Nou niets bijzonders kun je denken, behalve toen ik er achter kwam dat dit op een hele speciale manier gebeurde.

Scherpe punt

De pijl werd tussen het zachte gedeelte onder mijn keel en de muur tegenover me gezet. De punt is niet echt scherp zoals je op de foto kunt zien. Maar wanneer je beseft dat deze met je eigen kracht doorbroken wordt, dan lijkt de punt een stuk scherper. Kortom mijn angst kreeg een ongekende omvang.

Gelukkig kregen we tips en de kans om de tijd te nemen. De kunst was om de kracht in jezelf te activeren. Mezelf toespreken met 'ik kan het!' en 'ik ben een krachtig mens!' en 'je kunt het Corrie!, dat hielp. Daarbij voorstellen dat de kracht door elke vezel stroomde, maakte dat ik het ook uiteindelijk deed. De pijl werd in 1 keer gebroken. 

 

Tsjakka!

Belangrijk was om niet te aarzelen, maar meer van 'tsjakka' en je volle gewicht tegen het uiteinde van de pijl te drukken. Een enorme euforie was het effect. Op wolken ging ik na de trainingsdag naar huis. Een angst doorbroken en wat een ruimte gevoel bracht dat.

ANGST is in de meeste gevallen zo dun als vloeipapier. Het is de keuze die we maken...ga ik er wel of niet doorheen.

Heb jij ook last van bepaalde angsten? Of ben je ook bang dat het niet gaat lukken? Of dat er van alles met je kinderen of je partner gebeurd?  Het zijn vaak oude ervaringen/ herinneringen die door ons systeem spoken. Het lastige daar aan is dat ze energie kosten, en belemmeren om echt je eigen leven in te vullen en voluit te leven.

Kiezen

Of het nu de angst voor het doorbreken van een pijl is of voor andere zaken, dat maakt niet uit. Het blijft kiezen voor wat je WEL wilt. Wil je er in blijven staan of er doorheen gaan.

Herken je dit? En wil je er ook verandering in brengen?

Wist je dat je jouw angst over genomen kan hebben van je (voor)ouders. Hier naar kijken en de oude angsten transformeren brengt een diepgaande verandering.

Angsten zijn ook vaak overgenomen van je (voor)ouders, wist je dat? Wellicht helpt deze gratis podcast je al een stukje vooruit.

Kom je er niet goed uit wat voor jou de beste optie van begeleiding is? Mail dan, zodat we samen even kijken.