CategorieŰn:

Paardencoaching, zo logisch als wat in mijn beleving. Dieren laten, net als de beelden in de natuur, zien wat er in ons omgaat. Zelfs al hebben wij het nog niet eens bewust in de gaten. Ook in mijn proefsessie met het paard komt dit duidelijk tot uiting. Ik word uitgenodigd de bak te gaan waar het paard op zijn gemak rond loopt. Er wordt mij gevraagd waar ik op dit moment inzicht in wil krijgen en bewust van wil worden. En... ik moet je eerlijk bekennen, wat dat was weet ik niet meer. Maar er is mij wel iets anders heel duidelijk bij gebleven. 

Eigenwijs paard

De vragen die me gesteld worden en de antwoorden daarop moet ik je ook schuldig blijven. Ik weet echter nog wel goed, dat ik het heel jammer vond dat het paard in de verste hoek ging staan. En dat niet alleen, maar hij of zij, zelfs dat ben ik vergeten, draaide de achterkant met een wapperende staart naar mij toe. In mijn hoofd ben ik steeds bezig om het paard te roepen. 'Kom maar, kom kom maar, kom maar bij mij, ik ben heel aardig hoor' of iets wat daar op lijkt. Het paard hoort helaas mijn woorden niet en komt ook echt niet mijn kant op, nog geen milimeter. Als de coach vraagt wat er gebeurt en wat het met me doet, komen de emoties en ik vertel hoe jammer ik het vind dat het paard niet komt. 

Lief paard

Ze stelt nog wat vragen en laat mij de link met mijn dagelijkse leven leggen. 'Tja, ik houd wel graag de controle over alles en dat doe ik vooral met mijn hoofd', is mijn antwoord. De connectie met mijn hart is er niet altijd. Ik loop daardoor soms ook in 'andermans schoenen' en op 'paden' door anderen uitgestippelde paden. De 'liefdevolle confrontatie' die volgt, is het gesnuif in mijn nek en een paardenhoofd op mijn linkerschouder. Ik word geraakt en besef dat door het 'loslaten van de controle' ik veel meer verbinding maak met wat er werkelijk in mij speelt.

De pure Corrie komt naar buiten en dat was wat het paard van mij vroeg. Een hele bijzondere ervaring waarbij de natuur weer prachtig liet zien wat er in mij afspeelde. 

Spiegels

Of het nu een paard, ander dier, een mens of de natuurlijke beelden zijn. Door wat we buiten ons zien, waar de aandacht naar toe gaat positief of negatief, hebben we de kans om meer ruimte in onszelf te realiseren. Om meer verbinding te maken met wat er werkelijk toe doet. 

Heb jij ook behoefte aan meer rust en ruimte in jezelf? Of om te onderzoeken wat jou belemmert op bepaald vlakken? Kijk dan op de agenda voor de activiteiten waarin je met behulp van de natuur jezelf op kunt schonen om daarna lichter door het leven te gaan.

Je bent van harte welkom!