CategorieŰn: Dood, Rouw, Verlies

Dia verliest in 3 jaar tijd, haar baan, een broer en een goede vriendin. Ze kan haar functie niet meer goed uitvoeren en ze zit ziek thuis. De meest logische verklaring is dat de verlieservaringen voor haar teveel zijn geweest en dat dit haar uit balans brengt. Dia, die normaal altijd een hele sterke vrouw is, komt tot niks, is futloos, voelt constant veel onrust, ligt veel op bed en de bank en ziet het leven somber in. De enige momenten dat ze wat meer energie heeft is als ze met haar partner er op uit gaat.

Ze wil graag meer rust en weer energie, maar op 1 of andere manier lukt het haar niet om de touwtjes in handen te nemen en er verandering in te brengen. Ze voelt zich letterlijk lam geslagen. 

Uiteindelijk haalt een vriendin, die coach is, haar uit de impasse door haar uit te nodigen om samen elke dag een wandeling te maken. Langzaamaan begint ze het ‘licht’ weer beetje bij beetje te ontdekken. In de gesprekken met haar vriendin wordt haar het een en ander duidelijk. Het verrassende is, dat niet het overlijden van 3 dierbaren haar nu zo bezig houd, maar de ervaring van 7 jaar geleden toen haar moeder overleed. Haar moeder was haar maatje en zij was van het 1 op andere moment overleden. Dia was degene geweest die alles regelde rondom het overlijden en de verkoop van het huis. Haar broers en haar zus hadden daar weinig in betekend. Dia was al van af de kindertijd diegene geweest die de kar trok. Zelf had ze door dit alles weinig ruimte gehad om het grote gemis van haar moeder te verwerken en een plek te geven. Nu, 3 maanden na het overlijden van haar broer wordt er weer geprikt in die pijnlijke gebeurtenis van 7 jaar geleden.

Het lijkt soms gemakkelijk om aan te wijzen waar de oorzaak ligt, maar niets is minder waar.

Herken jij dit ook? Heb jij ook meerdere verlieservaringen opgestapelt? Wellicht is een groepscoaching sessie in de natuur 'Omgaan met verlies' voor jou ook dé manier om meer rust in jezelf te realiseren. Kijk hier voor meer informatie!